Thyhet miti mbi gjendjen ekonomike te gayjve dhe lesbikeve

Nje nga mitet me te perhapura rreth homoseksualeve eshte se jane me mire se heteroseksualet nga gjendja ekonomike, kjo ndoshta edhe per faktin se shumica e tyre nuk kan femije per te ushqyer. Ne te vertet gjerat nuk jan keshtu si duken, nje kerkues, Joe Clark, morri persiper te analizonte studimet e kryera mbi kete fushe per te dal keshtu ne nje rezultat te papritur.

Meshkujt homoseksuale, mesa duket, fitojne me pake sesa mesatarja e meshkujve heteroseksuale; dhe ne te kundert, femrat homoseksuale fitojne me shume se mesatarja e femrave heteroseksuale, shpesh here shume me shume se ato.

Diskriminim apo maskilizem? Sipas Clark ka te bej me zgjedhje personale, zgjedhe qe bejne shumica e gayve dhe lesbikeve.  Gejt kan kryesisht nje nivel edukimi me te lart se mesatarja, por zgjedhin kryesisht vende pune kryesisht te drejtuara nga femrat dhe me pagese me te ulet krahesuar me ato te meshkujve te tjere. Gjithashtu meshkujt homoseksual punojne me pak ore sesa heteroseksualet, ndoshta per te pasur me shume kohe te lire per tu zbavitur ?

Ne te kundert lesbiket, kan nje nivel edukimi me te lart se mesatarja, por i gjejme kryesisht ne pozicione qe zakonisht zihen nga meshkujt, rrjedhimisht me te paguara. Per me shume punojne me shume se femrat heteroseksuale ( ne nivel kohore), kjo ndoshta pasi mesatarisht kan me pak femij.

Po ju si mendoni? Ne krahesim me koleget tuaj heteroseksual, si eshte paga juaj?

Lini një Përgjigje

Scroll to Top