Malajzia çensuron Lady GaGa-n

Hiti me i fundit i Lady GaGa-s, “Born this way” u kthye padyshim ne nje nga hitet e saj me te mira dhe u trasmetua nga te gjitha kanalet radiofonike ne te gjithe boten. Hiti ne fjale arriti edhe ne ato vende ku homoseksualiteti nuk eshte i pranuar ne menyre sociale. Nje nder keta vende eshte edhe Malajzia, ku kenga u trasmetua, por autoritetet vendase, vendosen te çensuronin tekstin e kenges perpara shperndarjes se saj duke e konsideruar ate himnin e fundit te homoseksualeve.

Ne fakt, ne Malajzi, kjo kenge ne favor te personave homoseksual eshte klasifikuar si ofenduese; per kete arsye, per te mos thyer asnje nga ligjet e rrepta morale, teksti i kenges ne fjale eshte çensuruar, megjithate kjo nuk eshte hera e pare qe teksti i nje kenge, ose nje film qe flet per homoseksualitetin çcensurohet ne kete vend.

No matter gay, straight or bi… I’m on the right track baby” eshte nje nga pjeset e tekstit te çensuruar pasi konsiderohet ofenduese dhe imorale.

Ne deklaraten per shtyp te AMP Radio Network, e dhen nga operatoret e radios Malajziane per Associated Press thuhej pikerisht se teksti i kenges eshte çensuruar pasi ajo bie ndesh me normat e qeverise e cila ndalon kenget qe mund te ofendojne ndjenjat e publikut. Ne vecanti kjo kenge, sipas deklrates ne fjale, nuk respekton modelet fetare dhe sociale Malajziane.

Ne Malajzi homoseksualiteti nuk eshte ende i pranueshem dhe konsiderohet nje tabu, per kete arsye stacionet radiofonike rrezikojne deri ne 16.000 euro gjobe per ofendim te moralit publik.

Gjithashtu raportet homoseksuale konsiderohen si te pamoralshme, dhe kush i kryen ato rrezikon ndershkime deri ne 2 vjet heqje lirie.

 {qtube vid:=fhkVad0m8is}

Lini një Përgjigje

Scroll to Top