Lezbike ne tre faza

Vetdeklarimi dhe pranimi i tij perballohen ne menyra te ndryshme ne internet. Te shumte jane edhe ata qe deklarimin e bejne ngadal dhe ne menyre ironike, duke bere shpesh batuta me shoket ose familjen, por qe ne thelb kane diçka te vertet. Eshte mjaft interesante menyra sesi blogu spanjoll Los Misterios de Little Parrot trajton temen e deklarimit tek lezbiket.

Autorja – Little Parrot – flet per tre fazat per tu bere nje lezbike e vertet: faza heteroseksuale, ajo biseksuale, dhe ne fund, faze lezbike me plote gojen. Megjithate jane faza qe mund te pershtaten edhe per djmete, vetem se ndyshojne disa detaje.

Ne fazen heteroseksuale lejojme qe te udhehiqemi nga grupi dhe nga fakti qe ndodhemi ne nje grup ku te gjithe jane heteroseksual (ose te pakten reagojne sikur te ishin te till):

Fakti qe ti je pjese e grupit dhe se shoqet e tua vendosin ne dhomat e tyre postera djemsh, per tu dukur me heteroseksuale se kurre vendos postera edhe jashte shtepis. Kjo faze eshte nje lloj testi. Nese e kalon do te kalosh ne fazen tjeter, dhe ku i dihet, ndoshta nje dite do te transformoshesh ne nje lezbike te vertet. Nese nuk e kalon, do te jesh nje “heteroseksuale” e vonuar, e martuar me shtate femije, qe i kerkon komshijes kripe dhe fare kosi te pakten dy here ne dite…

Vazhdojme me fazen e dyte, faza biseksuale. Nese nga njera ane eshte e vertet qe egsistojne femra (dhe meshkuj) biseksual, nga ana tjeter eshte e vertet qe egzistojne edhe shume lezbike (dhe gay) qe fshihen pas biseksualitetit per te mos pranuar homoseksualitetin e tyre: