Të jesh lesbike në Shqipëri

Vajza lesbike për të cilën do lexoni, nuk quhet vërtet Altea. Kjo është historia e një 24-vjeçareje nga Tirana, e cila drejton Aleancën LGBT por që nuk mund të shfaqet në foto dhe as të prezantohet me emrin e vërtetë. Mendoni për një çast, sidomos juve që paragjykoni, se si do të ndiheshit sikur të mbeteshit pa fytyrë dhe emër. Nëse deri tani po pyesnit se “ç`të keqe u kemi bërë gay-ve”, ja përgjigja: I kemi detyruar të jenë dikush tjetër!

Por edhe këta njerëz kanë një fytyrë, e në rastin e Alteas, shumë simpatike. Ajo është një vajzë e imët, me flokë të zeza, të prera shkurt. Mban vathë të zinj, të trashë por s`ka përdorur tualet; madje as fjalët nuk i “grimon”! Natyrshëm flet për një realitet që fare pak e njohim dhe me të cilin, ajo dhe të ngjashmit e saj, jetojnë çdo ditë.

Në pastiçerinë ku jemi ulur këtë mbrëmje të vonë, tryezat ndahen si në dhomëza të vogla, duke krijuar kështu ndjesinë e intimitetit e privatësisë. Por ama, sa herë që zërat rreth nesh fashiten, qeshim të sikletosur dhe na krijohet ndjesia se “po na përgjojnë”.