Robert De Niro: “Babai im ishte gay dhe me braktisi”

Robert De Niro, per momentin i zene me riperpunimin e Everybody’s Fine (te gjithe jane ne rregull) e Giuseppe Tornatore, ne biografin e tij te fundit me te cilen merret John Baxter, tregon per nje pjese te jetes se tij e cila i ka shkaktuar jo pak dhimbje. Babai i tij, piktor, ishte deklaruar gay ne vitet dyzete, duke lene te shoqen Virginia Admiral (nena e Robert), edhe ajo artiste dhe poete.

Babai i De Niro i cili vdiq ne vitin 1993 ka pasur shume histori me poetin Robert Duncan, shkrimtarin Tennessee Williams dhe piktorin Jackson Pollock. Keshtu De Niro u rrit dhe u edukua vetem nga e jema, dhe ne moshen 18 vjecare e gjeti veten baba te vet babait te tij, i cili per te kenaqur shijet e veta braktisi te gjithe dhe gjithcka.