Histori ilegalesh

Nuk e di se sa i vërtetë do të duket rezultati e një sondazhi bërë kohët e fundit për shkallën e diskriminimit ndaj homoseksualëve, por ky rezultat më ka habitur me gjithë bindjen e fortë që kam se ne jemi një popull që dimë të diskriminojmë. Rezultati në fjalë tregon se nga 92 deri 95 për qind e njerëzve të intervistuar nuk duan të qëndrojnë afër një homoseksuali…
E trishtuar dhe e vërtetë, aq sa të vjen mirë të mos ta thuash me zë të lartë. Por do të jetë shumë më e trishtuar nëse e fshehim këtë realitet. Tashmë, jemi në mes të rrugës të diskutimit të madh që mendoj se në përmasat, intensitetin, në faktin që për herë të parë ndodh dhe në thellësinë e llojit të “taboo”-së, qëndron në krye të listës të ngjarjeve të Shqipërisë pas zgjedhjeve të fundit: debati për pranimin e homoseksualëve.