E drejta e fjales

Desha te hapja nje debat nga dicka qe me zune syte ne facebook, nga nje mesazh derguar nje mikut tim po gay persa i perket se drejtes se fjales dhe te shprehurit te personave ne Lezhe e gjetke.
Ne rradhe te pare dua te theksoj se jam dakort qe te gjithe ne kemi te drejten e fjales dhe se shprehurit lirisht ne cdo vend te civilizuar. Por ama ne kete rast, si ne rastin e Lezhes dhe tubimit te bere atje midis thirrjeve te turpshme dhe deri kenget per vrasje te homoseksualeve ne kete vend me Klodin ne krye, pyetja lind shume naturshem, a kemi te bejme me te drejten e fjales? Nese nje grup halabakesh del ne rruget e nje qyteti, pa leje as nga bashkia dhe as nga policia, dhe sulmon me fjale per momentin, nje grup apo komunitet te tere thjesht per faktin se ata nuk besojne se te gjithe njerezit jane te barabarte, a nuk eshte kjo nje thyerje jo vetem e ligjit, por dhe e se drejtes se fjales?