Lajme

Miss Trans Albania e shtune 15/02/2020 ora 20:00

Te dashur miq, Kemi kenaqesine t’ju ftojme ne edicionin e katert te MISS TRANS. Te shtunen ne oren 20:00 ne Tulla Culture Center, ju pret nje nate e paharrueshme me performanca nga 12 bukuroshet e talentuara nga Shqiperia dhe Kosova. Prezantojne eventin dy divat e komunitetit trans ne Shqiperi: Kleandra & Hirushja

Alliance Against Discrimination of LGBT Peolpe!

Aleanca LGBT is an Albanian non-governmental organization that envisions a free, open and equal Albanian society that embraces diversity and is inclusive of people of all sexual orientations and gender identities. Aleanca LGBT had been created by a group of LGBT young people who had been working as volunteers this past three years to change …

Alliance Against Discrimination of LGBT Peolpe! Read More »

Streha LGBTI Albania

STREHA is the first residential center in Albania to support the LGBTI community in cases of housing emergencies. In November 2015, Streha became an independent NGO (non-governmental organisation). History December 2014 : Streha starts as a pilot project of two LGBTI activist organisations. November 2015 : Streha becomes an independent NGO (non-governmental organisation). October 2017 …

Streha LGBTI Albania Read More »

Nis në 18 dhjetor linja e këshillimit online SOS LGBT

Nga dita e hënë (18 dhjetor 2017) do të nis shërbimin linja e parë e këshillimit online për personat LGBTI dhe familjarët e tyre. SOS-LGBT është një platformë që ofron këshillim profesional mjekësor dhe psikologjik si dhe këshillim prindëror për çështjet e coming out (dalja hapur), shëndetit seksual, diskriminimit, bullying apo shqetësime të tjera nëpërmjet tre formave:

Survey on socio-economic dimensions of LGBTI exclusion in the Western Balkans kicks off. LGBTI people are invited to fill it in.

Starting from February 1st lesbian, gay, bisexual, trans, intersex, queer people living in Albania, Bosnia and Herzegovina, Croatia, Kosovo, Macedonia, Montenegro, Serbia and Slovenia can fill in the questionnaire which will reveal the issues and challenges faced by LGBTI people due to their sexual orientation and gender identity and expression, including perceptions on rights, violence, harrasment and other. 

This online survey, is the biggest of its kind and was initially conducted in 2012 in all European Union countries including Croatia (then a candidate country). 93.000 people responded to the survey which unfortunately did not include the Western Balkans.

Si është të jesh LGBTI në Shqipëri? Plotëso sondazhin

Pyetësori në vijim ka për qëllim të masë realitetin e jetesës së personave LGBTI në Shqipëri, duke përfshirë fusha si arsimi, punësimi, dhuna, qasja në shërbime etj. Ky është studimi më i madh i zhvilluar njëkohësisht në Shqipëri, Bosnjë dhe Hercegovinë, Kroaci, Kosovë, Maqedoni, Mal i Zi, Serbi dhe Slloveni.

Spoti shqiptar i nje familjeje lezbike me fëmijë

Aleanca LGBT dhe ProLGBT, dy organizatat kryesore për të drejtat e komunitetit LGBT në Shqipëri kanë prodhuar një spot televiziv në kuadër të Ditës Ndërkombëtare për Familjen (15 maj) dhe në kuadër të Ditës Ndërkombëtare Kundër Homofobisë (17 maj).

Scroll to Top